8. FETA Ödülleri Sahiplerini Buldu

 

 

10 Haziran 2012

Sosyal Ar-Ge Derneğimizin Onursal Başkanı Prof. Dr. Ali Seyyar, Feta Girişimcilik Ödülüne Layık Görüldü

 

“İnsanın Yeniden Keşfi İçin; FETA” idealiyle 2005 yılından beri Sakarya’da düzenlenmekte olan "DÜNYA FETA GÜNÜ" organizasyonu aracılığı ile 8. Feta Ödülleri sahiplerini buldu. Her türlü simgeleştirmeye dayalı kategorize edici tavırların karşısında, insanın kişilik ve karakter özelliklerine vurgu yapan feta girişimi, bu sene 41 değer alanında ödüllendirmelerle 41 değerli insanı, Dünya kamuoyunun dikkatine sunarak, iyi bir dünya bırakma iradesini gösterme çabasını sergilemiştir.

Sakarya Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Değirmen Dergisinin ortak çalışmalarıyla değerleri hayata katma uğraşısı çabası çerçevesinde tüm insanlığı, insanlık değerleri noktasında buluşturmayı hedefleyerek, her türlü siyasi, ideolojik, grupsal ve etnik kategorilerin üstünde bir konumda çalışmalarda bulunmak amacıyla 8. Feta Ödülleri programını geçen Pazar günü düzenlemiştir.

Sakarya Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Rüstem Budak, açılış konuşmasında 41 alanda belirlenen temel insanî ve ahlâkî değeri yaşayan ve yaşatan güzel insanlardan sadece 41’ini kamuoyuna tanıtmak istediklerini belirterek, feta kavramına şu şekilde bir izah getirmiştir:

“Kavramsal çerçevede FETA kavramından hareketle bir açılım yapmak istiyoruz. FETA: 1. Genç, Yiğit, Fedakâr, Cömert. 2. Fütüvvet yoluna girmiş kimse. 3. Fütüvvet sahibi, kerem sahibi kimse anlamlarındadır. FETA; Kültürümüzde belli bir felsefe, düşünce ve davranışları olan meslekî birlik ve esnaf teşkilatı olarak varlığını ortaya koyan ahilik anlayışının beslenmesini ve gelişmesini sağlayan, günümüzde de demokratik kültürümüzün yaygınlaşmasını ve bu çerçevedeki standartların yükseltilmesini, toplumsal dayanışmayı, birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutma özelliğine sahip millî kültürümüzün unutulan anahtar kavramlarından biridir”.

Feta ödül dalları arasında kardeşlik, merhamet, edeb, güven, tevazu, fedakârlık, cömertlik, sevgi, sadakat, azim, cesaret, nezaket gibi 41 birbirine tamamlayan sosyal ve ahlâkî ilkeler bulunmaktadır.

Milat Gazetesi köşe yazarı ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar ise Girişimcilik alanında feta ödülüne layık görüldü. Bir bilim adamı olarak Ali Seyyar’ın, sosyal bilimler alanında ortaya koyduğu manevi açılımlar çerçevesinde sosyal ve manevi bakım, manevi sosyal hizmetler, sosyal ilahiyat gibi yeni kavramlar oluşturduğu gibi Sakarya Üniversitesinde Özürlüler Politikaları, Yaşlılar Politikaları, Gazi ve Şehit Ailelere Yönelik Sosyal Politikalar gibi yeni dersler vererek sosyal ve bilimsel girişimcilik alanında öncü bir konuma geldiği düzenlenen programda vurgulanmıştır.

Prof. Dr. Ali Seyyar’a Feta Girişimcilik Plaketi aldıktan sonra yaptığı kısa bir teşekkür konuşmasında, “bilimsel alanda yapılacak girişimcilik çalışmaları ahlâkî ve manevî temeller üzerine yapıldığında insanın hem kendini daha iyi tanıması hem de topluma daha faydalı olması mümkündür” dedi.

 

 

Basından:

 

Feta Ödülleri Sahibini Buldu

Feta Girişimi'nin organize ettiği "İnsanın Yeniden Keşfi İçin Feta" ilkesiyle düzenlenen 8.Feta Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Feta Girişimi’nin organize ettiği “İnsanın Yeniden Keşfi İçin Feta” ilkesiyle düzenlenen 8. Feta Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezi’nde yapılan düzenlenen törene Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda misafir katıldı. Törenin açılış konuşmasını ise Sakarya Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Rüstem Budak yaptı. Bu yıl 8.si düzenlenen Feta ödül töreninin önemine dikkat çeken Budak, “İnsanlığın her çağda kurtuluşuna, barışa, adalete vesile olan değerleri yaşamlarıyla bütünleştirme gayretinde olan insanlarımızla bir araya gelerek güzel ve iyi olan her şeyi yaşanılır kılmanın imkânlarını oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Adalet, bu seneki ana tema

Feta Girişimi dönem sözcüsü İsmail Tekdal ise, Feta ödüllerinin Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğuna vurgu yaparak, “Feta olarak bu yıl ‘Adalet’i ana tema olarak seçtik. Adalet, yerel ve küresel boyutta tüm dünyada ihtiyaç duyulan bir kavramdır. Bunu tüm dünyada hakim kılmak için her boyut ve platformda mücadeleye ihtiyaç duyulmaktadır.”

“Feta- Fütüvvet ve Adalet Ekseni” konulu açılış konuşması için söz alan Lütfi Bergen ise, Feta kavramının tarihsel süreçteki yerini irdeleyen konuşmasında ilginç konulara ve detaylara dikkat çekti.

Lütfi Bergen; “Feta 3 farklı aşamada konu edilmektedir. Birincisi Kur’an-ı Kerim ve hadislerde çerçeve çizilmiş, ikinci olarak Abbasiler döneminde politik faaliyet olmuş ve Anadolu’da Selçuklular ile birlikte Ahilik kültürü içinde örneklenmiştir. Ahilik tecrübesi Feta ruhunu en ifade eden süreci içinde barındırmaktadır” şeklinde konuştu. Konuşmaların sona ermesinin ardından 8. Feta Ödülleri sahiplerini buldu.

Feta Ödüllerinin sahipleri; Edeb Feta’sı: Zekeriya Yıldırım, Güven Feta’sı: Nail, Recep, Nadir, Naim Kurt, Merhamet Feta’sı: Osman Hira, Sağduyu Feta’sı: Erdoğan Ceyhan, Sanat Feta’sı: Sait Tanış Tasavvuf Müziği Korosu, Yiğitlik Feta’sı: Semiha Geylani, Sevgi Feta’sı: Ahmet İlhan, Sabır Feta’sı: Selim Gündüzalp, Saygı Feta’sı: Tuğba Ökten, Hoşgörü Feta’sı: Cem Hodara, Cömertlik Feta’sı: Hatice Tunç, Nezaket Feta’sı: Sinem Arslan, Cesaret Feta’sı: Fatma Avcı,Dinleme Feta’sı: Cevat Karadağ, Öğrenci Feta’sı: Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Düşünce Topluluğu, Sadakat Feta’sı: Nurettin Sema Bucak, Tevazu Feta’sı: Âdem Ocak, Eğitim Feta’sı: Huriye Arda, Proje Fetası: Saü Siyasi Sinerji Topluluğu, Aydın Feta’sı: Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk, İrfan Feta’sı: Lütfi Bergen, Vefa Feta’sı: Türkiye Kamu Çalışanları Kalkındırma Ve Dayanışma Vakfı Sakarya Şubesi, Diğergamlık Feta’sı: Kadir Yılmaz, Dostluk Feta’sı: Rahmi Erdem, Adalet Feta’sı: Tokad (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırma Derneği), Fedakarlık Feta’sı: Veysel Köroğlu, Girişimcilik Fetası: Prof. Dr. Ali Seyyar, Kahramanlık Feta’sı: Halil Akkaş, Zanaat Feta’sı: Vedat Yıldız , Hizmet Feta’sı: Servet Somuncuoğlu, Bilim Feta’sı: Yavuz Dizdar, İletişim Feta’sı: Esma Aksu, Kadirşinaslık Feta’sı: Seyfi Yücel, Tebessüm Feta’sı: Aydan Bektaş, Azim Feta’sı: Engin Öztürk, Mensubiyet Feta’sı: Sakarya Felsefe Topluluğu,TecrübeFeta’sı: Fatma Şensoy, Emanet Feta’sı: Mahmuriye Ertürk, Şefkat Feta’sı: Reyhan Demir, Barış Fetası: Zakarya Mildanoğlu, Kardeşlik Feta’sı: Nurettin Şirin…

Volkan Yahşi haber verdi.

http://www.haberler.com/feta-odulleri-sahibini-buldu-3708777-haberi

 

 

Diğer Kaynaklar:

http://www.carkhaber.com/icerik.php?kategori=haber&id=25252

http://fetamedeniyeti.net/haber.php?isl=oku&id=52